Museum of the Center of Europe EUROPOS PARKAS

Museum i Europas sentrum

Besøk Europa-parken, som er ett av de mest fascinerende museene for moderne kunst under åpen himmel! Ved å beundre naturen i parken oppdager du en vidunderlig kunstverden. Europa-parken ligger kun 20 minutters kjøring fra Vilnius sentrum.

Europa-parken ble grunnlagt på initiativ fra den litauiske skulptøren Gintaras Karosas i 1991.Hensikten med museet er å prege Europas geografiske sentrum ved hjelp av kunstens språk. Over 100 skulpturer laget av kunstnere fra 33 land står utstilt under åpen himmel og dekker et areal på 550 da. Museumssamlingen inneholder storskala verk av de mest kjente moderne kunstnerne som Abakanowicz, Oppenheim og LeWitt.

Europa-parken gir også mulighet til å se verdens største kunstverk av fjernsynsapparater, som heter LNK Infomedis og er registrert i Guinness Rekordbok. Det er laget av drøye 3000 tv-er. Skulpturen, som i fugleperspektiv minner om et tre, veier ca. 150 tonn og dekker et areal på 30 da.

Monumentet av Gintaras Karosas, som er satt opp i Europa-parken, viser navnene på alle europeiske hovedsteder samt retning og avstand fra Europas sentrum.

Europa-parken er ett av de mest besøkte stedene i Litauen.

Vi møtes i sentrum av Europa!

Åpningstider: Hver dag fra kl. 10.00 til solnedgang.

Billetter: Forskjellige rabatter for grupper, skoleelever og studenter.

Guidet tur: På litauisk, engelsk og russisk.

På en koselig innendørs/utendørs restaurant arrangerer vi bespisning for turistgrupper og fester.

Det er også en souvenirbutikk og et postkontor.

Adkomst fra Vilnius: Kjør nedover Kalvariju gate fram til Santariskiu ring, ta veien mot Zalieji Ezerai og følg skiltning mot Europa-parken.

Adresse: Europos Parkas, Europos Parko g. 300, Joneikiškės, LT-15143 Vilniaus r. sav., Litauen

E-post: hq@europosparkas.lt

Faks: (370 5) 2377 077

Telefon: (370 5) 2377 077
8_1_abakanowicz_g-Europos_parkas-ee88b00d9bef7f1a458b817c6f680a0e.jpg