Museum of the Center of Europe EUROPOS PARKAS

Euroopan keskipisteen museo

Vieraile Eurooppapuistossa, joka on yksi vaikuttavimmista nykytaiteen ulkoilmamuseoista. Ihaillessasi puiston luontoa löydät myös ihanan taidemaailman. Eurooppa-puisto sijaitsee vain 20 minuutin matkan päässä Vilnan keskustasta.

Eurooppa-puisto perustettiin vuonna 1991 liettualaisen kuvanveistäjän Gintaras Karosasin aloitteesta. Museon tavoitteena on antaa taiteen kielellä merkitys Euroopan maantieteelliselle keskipisteelle. Taivasalla, 55 hehtaarin alueella, on esillä yli 100 veistosta, jotka ovat luoneet taiteilijat 33 maasta. Museon kokoelmissa on kuuluisien nykytaiteilijoiden, kuten Abakanowiczin, Oppenheimin ja LeWitin suuria töitä.

Eurooppa-puistossa voit nähdä myös ”LNK Infopuun” (LNK Infomedis), maailman suurimman taideteoksen, joka on rekisteröity Guinnessin ennätystenkirjaan. Se on tehty yli 3000:sta televisiosta. Toinen, puusta tehty linnun lentoa muistuttava veistos, painaa noin 150 000 kiloa ja sijaitsee jopa 3 hehtaarin pinta-alalla.

Gintaras Karosasin rakentamaan Euroopan keskipisteen monumenttiin on merkitty Euroopan kaikkien valtioiden pääkaupunkien nimiä, suuntia ja välimatkoja Euroopan keskipisteestä.

Eurooppapuisto on yksi Liettuan suosituimmista vierailukohteista.

Tavataan Euroopan keskellä!

Avoinna: joka päivä klo 10.00 - auringonlaskuun asti.

Liput: alennukset ryhmille, koululaisille ja opiskelijoille.

Retket: liettuaksi, englanniksi ja venäjäksi.

Viihtyisässä ulko- sekä sisäravintolassa järjestetään turistiryhmien ruokailuja ja juhlia.

Toimivat matkamuistokauppa ja posti.

Ajo-ohjeet. Aja Vilnasta Kalvariju katua pitkin Santariskes liikenneympyrään, käänny kohti Zalieji ezerai ja seuraa tienviittoja Eurooppa-puistoon.

Osoite: Eurooppa-puisto (Europos Parkas), Europos Parko g. 300, Joneikiškės, LT-15143 Vilniaus r. sav., Liettua

Sähköposti: hq@europosparkas.lt

Faksi: (370 5) 2377 077

Puhelimet: (370 5) 2377 077
8_1_abakanowicz_g-Europos_parkas-ee88b00d9bef7f1a458b817c6f680a0e.jpg