Museum of the Center of Europe EUROPOS PARKAS

Openluchtmuseum voor beeldhouwkunst in het middelpunt van Europa

Bezoek Europos Parkas, het toonaangevende openluchtmuseum voor hedendaagse kunst, op 20 minuten autominuten afstand van het centrum van Vilnius. Terwijl u geniet van het beschermde landschap, kunt u tegelijkertijd de inspirerende wereld van de internationale beeldhouwkunst ontdekken.

Europos Parkas begon in 1991 op initiatief van de Litouwse beeldhouwer Gintaras Karosas met het ambiteuze doel om een artistieke betekenis te geven aan het geografische middelpunt van het Europese continent.

He park is ca. 55 hectare groot en uw wandeling voert u langs de, nog steeds groeiende, die momenteel meer dan 100 beeldhouwwerken van kunstenaars uit ca. 33 verschillende landen omvat. Grootschalige kunstwerken van beroemdheden als Magdalena Abakanowic, Dennis Oppenheim en Sol LeWitt worden afgewisseld met kleinere sculpturen. Opgenomen in het Guinness Book of World Records is ’s werelds langste kunstwerk (LNK Infotree) samengesteld uit honderden televisietoestellen.

Het ‘Monument voor het Centrum van Europa’, ontworpen en gebouwd door Gintaras Karosas, omvat de namen van alle Europese hoofdsteden, de afstand tot Europos Parkas en de windrichting. Jaarlijks bezoeken momenteel ca. 60.000 bezoekers het schitterende park en de steeds weer boeiende collectie. In alle jaargetijden is het een belevenis om hier te kijken en te wandelen.

Dus: ‘Laten we elkaar ontmoeten in Europa’s middelpunt!’

Open: dagelijks van 10.00 tot zonsondergang

Speciale toegangsprijzen voor groepen en studenten

Rondleidingen in Litouws, Engels en Russisch

Het Museum Restaurant (met mooi buitenterras) is de plaats voor een heerlijk diner in een unieke omgeving

De Museumwinkel en het Postkantoor zijn dagelijks geopend

U vindt zo de weg: in Vilnius volgt u de Kalvarijustraat tot de Santariskes rotonde. Daar gaat u rechts richting Zalieji Ezerai (Groene Meren) en volgt verder de wegwijzers Éuropos Parkas’.

Adres: Europos Parkas, Europos Parko g. 300, Joneikiškės, LT-15143 Vilniaus r. sav., Lithuania

E-mail: hq@europosparkas.lt

Fax: (370 5) 2377 077

Telefoon: (370 5) 2377 077


8_1_abakanowicz_g-Europos_parkas-ee88b00d9bef7f1a458b817c6f680a0e.jpg